Наумоски почесен претседател

Претседателот на Одборот на директори на Витаминка Симон Наумоски е назначен за почесен претседател на УО на регионална канцеларија на Стопанската комора во Прилеп. Како долгогодишен стопанственик, сопственик и менаџер Наумоски беше и долгогодишен поранешен претседател на прилепската Стопанска комора. Во улогата на претседател Наумоски низ годините даде голем придонес во креирањето на економските текови во Прилеп, нивно унапредување, развивање и создаде основа за успешна меѓусебна соработка.

 

 

Одлуката за Наумоски беше донесена на последната седница на ова тело, при што прилепските стопанственици изборот го поздравија со овации и му подарија уметничка слика, заблагодарувајќи му се за досегашната соработка и неговиот особен придонес во работата на регионалната канцеларија на Стопанската комора во Прилеп.

 

Витаминка на саем во Москва

Витаминка го изложува целокупниот свој производствен асортиман на најголемата специјализирана саемска манифестација за прехранбена индустрија Worldfood Москва 2018.

Финансиска помош за херојот Марко

Витаминка АД Прилеп издвои финансиска помош за подобри резултати на 12 годишниот Марко Пејчиновски кој го преплива Охридско езеро.

Витаминка такси во Охрид

Производите на Витаминка стигнаа поблиску до своите потрошувачи и се дел од вистинска атракција на охридските плажи. Настанот е организиран од Тамато Маркет, Супер радио во соработка со Витаминка.