Донации

Донации
Донации на Витаминка во 2015 година: 
 
1. Донирани новогодишни пакетчиња во Дневниот центар за лица со церебрална парализа во Скопје;
 
2. Донирани производи на манастирот Христово Воскресение во близина на Самоков, за празникот Богојавление-Водици;
 
3. Донирана опрема (материјални средства) на ЈЗУ Општа болница „Борка Талески“ Прилеп за Невропсихијатриското одделение; 
 
4. Донирани пакети со производи на крводарителите на традиционалниот настан „Хуманост без граници“, што се одржа во јануари 2015 година во Белград, по повод роденденот на македонската поп ѕвезда Тоше Проески; 
 
5. Донирани производи на Еснафот на бакали на Прилеп по повод Денот на бакалите (Три Светители); 
 
Донации на Витаминка во 2014 година: 
 
1. Донирани производи на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп за хуманитарна акција во ООУ „Климент Охридски“ Прилеп, за децата со посебни потреби;
 
2. Донирани новогодишни пакетчиња за Младинска Организација на СОУ „Ѓорче Петров“ Прилеп, за хуманитарната акција за деца кои боледуваат од церебрална парализа;
 
3. Донирани новогодишни пакетчиња на манастир „Св. Богородица“ - Пречиста, с. Манастирец, Дебарско - Кичевска Епархија;
 
4. Донирани новогодишни пакетчиња на Здружение на граѓани за лица со епилепсија и родители на деца со епилепсија „Епилепси“;
 
5. Донација со производи и 200 новогодишни пакетчиња на Бигорски манастир „Свети Јован Крстител“, МПЦ, по повод Божиќните празници;
 
6. Донирани производи на ЛК на СДММ Прилеп по повод традиционалната крводарителска акција за празникот Свети Никола;
 
7. Донирани производи на Пинг понгарски клуб „Младост-96“ Прилеп за натпреварувачите на Новогодишниот Јоола турнир во Нови Сад, Република Србија;
 
8. Донација со производи на Планинарско друштво „Картуш“ - Прилеп за планинарскиот марш во декември, 2014 година;
 
9. Донација во пари на Кабинетот на Претседателот на Република Македонија за реализација на проектот „Меѓународна обука за млади лидери“;
 
10. Донација во пари на Здружение на граѓани за третман на лица со аутизам, АДХД и Аспергеров синдром - „Во мојот свет“ Скопје;
 
11. Донација со производи на Општина Кривогаштани по повод настанот Ден без автомобили;
 
12. Донација со производи на Кајак Кану клуб и мотонаутика - Охрид за Меѓународната регата во кајак и кану на мирни води Охрид, 2014 година;
 
13. Донација со производи на Воздухопловна федерација на Македонија за натпреварот „Прилеп Куп - Трофеј на Прилеп“ и „Светски куп Македонија“;
 
14. Донација со производи на Манастир Св. Богородица - Пречиста с. Манастирец, по повод Денот на манастирот;
 
15. Донација со маички и торбици на Женски Одбојкарски клуб „11Октомври“ Прилеп;
 
16. Донација со производи на Поетскиот слем  на 31 мај во Прилеп;
 
17. Донација со блузи и производи на КБСР „7 Мај“;
 
18. Донација со производи за приемот на амбасадорите на земји членки на ЕУ и високи претставници од ЕК, ЕС и ЕП во Брисел, организиран од Мисијата на Република Македонија при ЕУ во Брисел;
 
19. Донација со производи на Здружението за запознавање и патување „Џип Турнеја - Мариово“ за петтата по ред Џип турнеја во Мариово;
 
20. Донација со производи на Интернационалниот турнир во тенис „Прилеп Опен“ 2014;
 
21. Донација со производи на Планинарското друштво „Јане Сандански“ Прилеп по повод прославата за 30 години од основањето на друштвото;
 
22. Донација со производи на Меѓународната конференција во Охрид организирана од Институтот за менаџмент на знаења во Македонија;
 
23. Донација со средства за реализирање на Деветтиот републички меморијален планинарски марш „Петар Андоноски - Музичарот“;
 
24. Донација со производи на Лорд куп - Европски кадетско детски карате куп 2014;
 
25. Донација со производи за потребите на Македонските кошаркарски репрезентации во сениорска и младинска конкуренција;
 
26. Донација со производи по повод одбележувањето на 7 мај, Денот на македонската полиција;
 
27. Донација со производи на „Виз Ер“ Скопски Маратон 2014;
 
28. Донација со производи на Бигорски манастир „Свети Јован Крстител“ по повод Велигденските празници;
 
29. Донација со производи на Здружение на лица со телесен инвалидитет на Скопје „Мобилност“ Скопје.
 
Донации на новогодишни пакетчиња и производи за Нова 2009 година:
 
* 20 Новогодишни пакетчиња за Манастир "СВ. БОГОРОДИЦА ПРЕЧИСТА" , с. Манастирец
 
* 30 Новогодишни пакетчиња за Lions клуб "Скупи" , Скопје
 
* Производи од "Витаминка" за О.У. "Петар Поп Арсов"-Богомила
 
* 51 Новогодишно пакетче за Општина Кривогаштани
 
* 30 Новогодишни пакетчиња за здружението "Топла прегратка" за деца со посебни потреби, Прилеп
 
* 30 Новогодишни пакетчиња за завод за Рехабилитација на слух, говор и глас, Скопје
 
* 30 Новогодишни пакетчиња за завод за Рехабилитација на деца со оштетен слух "Кочо Рацин", Битола
 
* 30 Новогодишни пакетчиња за ОК Унија на Жени ВМРО-ДПМНЕ, Прилеп
 
* Производи од "Витаминка" за Здружение на родители на деца заболени од церебрална парализа, Битола
 
* 30 Новогодишни пакетчиња за Ротари Клуб -Прилеп
 
* 10 Новогодишни пакетчиња за Детско одделение, Медицински Центар "Борка Талески"-Прилеп