Брилијант

Високоолеинско сончогледово масло

Создадено е од посебна сорта на семе на сончоглед, наменски произведена со цел да се добие масло со висока содржина на олеинска киселина во составот, која има бројни придобивки за човековото здравје.

Брилијант

маслиново помас масло

БРИЛИЈАНТ Маслиновото масло помас има висока температура на горење поради што често се употребува во готвење, како и неутрален вкус што го прави совршен дресинг за салати.

Брилијант

мешано масло за салата

БРИЛИЈАНТ Мешаното масло претставува комбинација од 60% сончогледово масло и 40% девствено маслиново масло и е совршен додаток за секоја салата.

Брилијант

Девственото маслиново масло

Брилијант Девственото маслиново масло е едно од најздравите масла кое изобилува со полн вкус на маслинки, слободни масни киселини и претставува одличен додаток во припрема на вкусни јадења и сосови.

Брилијант

Рафинираното сончогледово масло за јадење БРИЛИЈАНТ е богато со есенцијална масна киселина (линолна) и е меѓу најдобрите извори на природен витамин Е (токоферол), што го прави едно од најквалитетните масла за јадење.

Брилијант

Омега 3

БРИЛИЈАНТ Омега 3 маслото за јадење претставува сончогледово масло збогатено со есенцијални омега 3 масни киселини.